Att söka sig till konst

Att söka sig till konst

“En animerad intervju med syfte att uppmuntra unga att uppleva samt utforska konst.”

 

 

 

Min medieproduktion baserar sig på ett ämne som jag länge utforskat, nämligen att göra konsten mer tillgänglig. I detta fall för ungdomar. Jag ser en problematik i att åldersgruppen ungdomar inte uppmuntras tillräckligt till att vara kreativa och besöka konstinstitutioner.

Därför så vill jag med mitt projekt uppmuntra ungdomar att uppleva konst. Detta har jag gjort genom att sätta ungdomar i centrum.

Min Medieproduktion fungerar som en pilot till en liten serie med korta animerade klipp som är runt 1-2 min långa. De ska kunna ses fristående eller tillsammans.

Animationerna baserar sig på intervjuer med ungdomar och unga vuxna som berättar om deras intresse för och relation till konst. Detta för att jag tror att om unga pratar om konst så kan det locka andra unga att vilja utforska sitt eget intresse. 

Den fiktiva avsändaren för projektet är Konstfrämjandet som jobbar med uppdraget ”konst för alla”. De har ett stort fokus på att alla ska ha tillgång till konst i ett jämlikt samhälle. Mottagaren är Ungdomar och unga vuxna. 

 

 

Om skaparen.

Hej! Mitt namn är Mathilda och jag går nu andra året på Visuell Kommunikation. Jag håller vanligtvis på med illustrationer i bläck, gärna dotwork men har under de senaste åren utvecklat ett stort intresse för animation. Därför har jag specialiserat mig inom rörlig bild. Om du vill se mer av mig och mina alster så:

Kolla gärna in min portfolio!  minisoff.wixsite.com/snaily

Eller min Instagram! Instagram.com/snailyart