Bandit Sivir

Bandit Sivir

“En fiktiv medieproduktion som riktar in sig på spelet League of Legends. Syftet är att förtydliga den visuella kommunikationen av en given illustration. Som ska lyfta tema, karaktär och kunna användas i ett säljande perspektiv.”


Hej! Mitt namn är Elvira och jag med studerar andra året på VK. Jag är intresserad i illustration och passade på att skapa en för spelet League of legends. Mitt arbete gick ut på att uppdatera en gammal illustration från spelet, så att den matchar dagens illustrationer League of legends skapar. Illustrationen visar ett ‘skin’, eller alternativ utseende för karaktären som de säljer i spelet. Vad jag behövde göra var att spegla narrativet till detta ‘skin’ och samtidigt lyfta fram karaktären och hennes personlighet. Illustrationen behöver också visa på vad karaktären gör i spelet. Tillsammans med detta uppdaterade jag hennes design. Tidigare design visar på en störig sexualiserad klädsel, som inte passar in i narrativet av illustrationen. 

Syftet var att skapa en illustration som visar på denna karaktär och ett intressant narrativ runtom. Samtidigt ta bort den sexualiserade visualiseringen av henne. Illustrationen ska kunna passa med spelets nyare illustrationer och få mer spelare intresserad i ‘skinnet’.