Digital verktygslåda – för relationsskapande kommunikation mellan Malmö stad och vårdnadshavare.

Digital verktygslåda – för relationsskapande kommunikation mellan Malmö stad och vårdnadshavare.

Jag och Ellinor Wigren har tillsammans omformat och gestaltat resultaten från vår kandidatuppsats “Vårdnadshavare på bettet”. Uppsatsen undersöker hur avsaknaden av face-to-face interaktion mellan vårdnadshavare och Malmö stad påverkar deras relation och vilka konsekvenser som kan uppstå.Verktygslådan är utformad från Malmö stads perspektiv och riktad till vårdnadshavare med barn i Malmö.

För att Malmö stad och offentlig verksamhet i stort ska ha möjlighet att tillgodose människors behov och förväntningar krävs en anpassning och förändring som omfattar både den digitala och samhälleliga utvecklingen. Denna anpassning innefattar såväl normer och värderingar som införlivandet av digitala verktyg. På samma sätt är det av vikt för vårdnadshavare att anpassa sig och förändras i takt med den moderna eran. Särskild tyngd läggs på de interaktiva metoderna vi använder för att navigera och engagera oss på dagens digitala plattformar, där gränsen mellan det offentliga och det privata gradvis suddas ut.

Vi fokuserade på att undersöka vårdnadshavare och skapade en informationsfilm om konsekvenserna av att publicera inlägg på Facebook. Vår studie visar att människor ofta inte reflekterar över konsekvenserna av sina inlägg på sociala medier, vilket kan påverka både dem själva och deras barn, skola och stad. Genom vår gestaltning strävar vi efter att belysa potentiella konsekvenser av Facebook-publicering och ge råd om hur man bör agera i situationer som berör barn. Informationsfilmen är tänkt att publiceras under kommunikationsfliken på Malmö stads hemsida, med benämningen “Digital verktygslåda”.

Redovisande poster

Gestaltning: Den digitala verktygslådan – filmen

https://play.mau.se/media/t/0_oj2ja6j5