Dokumentärfilmen En målande storstad är inspirerad av examensarbetets frågeställning Vilken roll spelar gatukonsten för stadsmiljön? Empirin till examensarbetet samlades in i Berlin, detta då vi sedan tidigare kände till att staden har en rik historia och kulturell mångfald med framträdande gatukonst. Vi tog del av olika perspektiv från olika stadsdelar som därigenom kan ge en djupare förståelse för hur gatukonsten som medium kommunicerar och kan påverka staden och hur staden formar gatukonsten. Vi beslutade oss för valet att resa tillbaka för att dokumentera detta med rörliga bilder, vilket resulterade i vår dokumentärfilm.
Filmen riktar sig till den publik som tidigare saknar fördjupad kunskap inom ämnet och som vill lära sig mer om gatukonst och graffitti och de olika perspektiv och kulturer som omger detta. Som forskare vill vi öppna upp för dialog för ämnet och engagera en bred publik.
En målande storstad tar publiken genom stadsdelarna Mitte, Kreuzberg och Friedrichshain och genom att visa skillnaderna mellan dessa stadsdelars gatukonst ämnar vi att skapa en diskussion kring hur gatukonsten upplevs, dess påverkan på staden och hur staden påverkar gatukonsten.
![](https://wpmu.mau.se/mkvexit/wp-content/uploads/sites/63/2024/01/Poster-Ida-Arnegard-1.png)
![](https://wpmu.mau.se/mkvexit/wp-content/uploads/sites/63/2024/01/Poster-En-malande-storstad-Natasha-M.-Obradovic-2-1.png)