Tell the truth!

“I detta projekt ville vi skapa en alternativ lösning för Exintction Rebellion då deras främsta medel för att skapa förändring innan varit stora demonstrationer. Detta har under Covid-19 pandemin inte varit möjligt och vi ville nu istället skapa en video som kunde sprida deras budskap”

Avsikt: Avsikten med mediaproduktionen var att skapa en video för Extinction Rebellion som kunde fungera som en slags kampanj för deras arbete. Det var också viktigt för oss att följa deras redan existerande estetiska uttryck så att våran video kändes om en naturlig del i deras kommunikation. Det som framförallt representerar dom i våra ögon var de starka färgerna som används dels på deras hemsidan men också i deras demonstrationer. De har överlag en estetik som vi uppfattar som lekfull, kreativ och ungdomlig. Något vi också ville ta tillvara på i vår video.

Avsändare: Exitinction Rebellion

Mottagare: Framförallt människor som är intresserade och brinner för miljöfrågan som kan tänkas att gå med i extinction rebellion. Men också de redan existerande medlemmarna som kan tänkas uppskatta en video som representerar deras arbete.

Lösning: För att representera det lekfulla och kreativa som vi såg i deras tidigare kommunikation valde vi att göra en stop motion/mixed media video. Vi kunde då inkludera de färger som kännetecknar gruppen samt använde ett uttrycksätt som också kändes kreativt och ungdomligt. Animationerna i bakgrunden blev också inspirerade av de illustrationer som Extinction Rebellion använder i bakgrunden på många av sina klistermärken och posters. Att göra en animation gjorde det också mer anpassat för pandemin vi befinner oss i då statister och en stor mängd människor inte behövdes för att genomföra projektet, något som speglar problematiken som gav upphov till projektet från början.

Om Maya och Nora:

Vi studerar båda andra året på Visuell kommunikation med Specialiering rörlig bild. Om ni vill se mer av saker vi gjort kan ni kika in på våra portfolios som länkas här!

https://noraroxell.com/

https://mayaes.myportfolio.com/