Cornelia Larsson

 

Vinterkraft, 2021

Vintern i Skåne kan dränera en på energi. Vinden är vass och det kommer knappt någon snö som lyser upp mörkret. Många känner sig nedstämda och trötta av bristen på sol, värme och fågelsång. Jag är definitivt en av dem.

Att genomföra ett kreativt projekt under denna tid (som dessutom präglats av den rådande pandemin) har därför varit en utmaning. Men så fort jag har känt mig vilsen eller oinspirerad så har lösningen varit att dra på mig stövlarna och gå ut. Känna vinden mot ansiktet och låta ögonen vila på horisonten bakom åkrarna. Och lyssna. För visst finns det ljud även på vintern. Ljud som jag genom så kallad deep listening har lärt mig att älska.

Under arbetets gång har det blivit allt tydligare att det jag vill förmedla är det som jag själv har lärt mig.  Att energin och inspirationen finns där att hämta för den som vågar sig ut och släpper in. En sorts mindfulness och sinnesro som inte bara infinner sig i tystnaden och lugnet, utan likaväl i storm och regn, iskallt vatten gässens gälla skrik.

Frågan jag har ställt mig är Hur deep listening bidra till ökat välmående under vintern?

Filmen är en hälsning till alla som kämpar under årets mörka månader. En påminnelse om att ta en paus ibland. Kanske gå ut en sväng och lyssna på världen, även om den är grå och pissig.

Filmen upplevs bäst med hörlurar.

Klicka här för att se filmen