Tristan Ribbnäs

NOIJA – Meaning to your pain , 2021

Plexiglas-pyramid, Datorskärm, Träram, Mörkt rum, Dator.

En video är på många sätt ett arbete för att informera eller visa någon ett valt ämne eller en produkt. Jag valde att göra något som anses vara en stor del av den bransch jag säger mig tillhöra, men att försöka vidareutveckla vad man kan göra med hela mediumet.

Kontexten på ett verk som detta är absolut redan befintliga ställen som har med musik att göra, men även att försöka ge liv till en bransch som under hela 2020 gick på knäna, tanken är att kunna utveckla detta, antingen mot livemusikvärlden med livespelningar etc. eller mot musikbranschen som en helhet med musikvideor som installationer eller som ett sätt att göra erfarenheten hos fans mer levande och autentisk.

Just att jobba med att försöka bygga ett 3D-rum i en musikvideo och att göra delar av videon i “3D” så att videon tar en 3D form i rummet där den beskådas är ett ganska outforskat område vilket göra att hela processen har varit en väldigt gissningslek med vad man kan göra och inte. Där inom ligger också det experimentella. Och fans av bandet eller av musik generellt är det stora målgruppen detta riktar in sig på.

Klicka här för att se en video av den tredimensionella rumsliga upplevelsen